Hot Heros


Sami Sippola - sax
Ville Rauhala - bass
Janne Tuomi - drums

https://www.facebook.com/Hot-Heros-824406484284057/

Hot Heros on kolmen lahjakkaan ja monipuolisen muusikon muodostama vapaata ja energistä jazzia soittava yhtye. Orkesterin alkusanat lausuttiin vuonna 2014 New Yorkin keikkamatkalla, jossa Brooklynin kadulla huomasimme kuluneen ja käytöstä poistetun Hot Heros kyltin – päätimme tuolloin että siinä olisi mainio nimi jollekin orkesterillemme. Hot Heros tarkoittaa kuumia italialaisia voileipiä amerikkalaisittain. Emme vielä silloin soittaneet aktiivisesti samassa orkesterissa  vaan teimme satunnaisia keikkoja nimellä Sippola-Rauhala-Tuomi, tietämättä, että pitkäaikaisen Black Motorin (Rauhala ja Sippola soittivat yhtyeessä 10 vuotta) Sami Sippolan tiet olivat eroamassa. 

Ville Rauhalan ja Sami Sippolan pitkä yhteinen levytys ja keikkahistoria on täynnä erilaisia bändejä folkista skahan ja free jazzista hip hoppiin. Yhteisiä keikkoja on tehty New Yorkissa, lukuisia esiintymisiä Moskovasta Novosibirskiin vuonna 2015 MuzEnergo-kiertueella ja eri jazzfestivaaleilla mm. Oslossa, Amsterdamissa, Lontoossa ja Suomessa jazzin sanomaa levittäen välillä Utsjoki-Helsinki. Rauhalan ja Tuomen yhteinen musiikillinen historia ulottuu yli 20 vuoden taakse. 

Orkesterin ensimmäiselle levytykselle ”Fill up with Old Time Salvation” löytyi julkaisija Porista. Karkia Mistika on uraauurtava ja merkityksellisin jazzia julkaiseva taho tällä hetkellä Suomessa ja on saavuttanut mainetta myös ulkomailla. Levy on täynnä rakkautta ja voimakasta tunnelatausta. Vaikutteina toimivat uskonnollinen mystiikka, vapaan jazzin elinvoimainen olemus ja soittajien intohimo eri kulttuurien musiikkiin. Kaikki levyn kappaleet syntyivät improvisaation alkuvoimasta. Soittimien välinen dynamiikka ja keskustelu on yhtä aikaa hioutunutta ja saumatonta mutta samalla yllätyksellistä ja ennakoimatonta. 

Videos:
Gregory Pardlo & Hot Heros duo @ Annikin runofestivaali
Hot Heros live @ Vapaalla Jalalla
Hot Heros Trio Live @ Kultti
Hot Heros Trio live @ AMC-klubi, Telakka

Press:

http://rosvot.fi/jazzpossu/hot-heros-fill-up-with-old-time-salvation